Questions asked in CHSL

Some Questions Asked In Today’s CHSL Paper (7th Jan)

Hello Guys!

As you all now CHSL 2017 has begun and will last for nearly one month. We are sharing some questions asked in today’s Exams, Have a look !

Aptitude Questions

1. The LCM of two numbers is 2900% more than their HCF and sum of LCM and HCF of two number is 310. If one of the number is 20, find the other number?

Ans. 150.

2. In 40 L mixture of milk and water, the ratio of milk to water is 7:1.In order to make the ratio of milk and water 3:1,the quantity of water (in liters) that should be added to the mixture will be

Ans. 6 2/3.

3. Three persons walk from place A to place B. their speed are in the ratio 4 : 3 :5. The ratio f the times taken by them to reach B will be

Ans. 15:20:12.

4. The average age of a woman and her daughter is 21 yr. The ratio of their ages is 5 : 1 respectively. What will be the ratio of their ages after 5 yr ?

Ans. 10 : 3.

5. Find the value of for which the distance between the points and is 10 units.

Ans. -9,3.

 

GK Questions

  • Nobel in economics given for which theory?

Ans. Contract Theory.

  • Bhavani dam is located in which state?

Ans. Tamil Nadu.

  • UNICEF Goodwill Ambassador

Ans. Priyanka Chopra.

General Intelligence Questions

1. In each of the following questions, select the related letter/word/number from the given alternatives.
BEHK : PSVY : : ADGJ : ?

Ans. MPSV.

2. In each of the following questions, select the related word/letters /number from the given alternatives.
49 : 216 : : 36 : ?

Ans. 125.

3. There are five friends-Satish, Kishore, Mohan, Anil and Rajesh. Mohan is the tallest. Satish is shorter than Kishore but taller than Rajesh. Anil is little shorter than Kishore but little taller than Satish. Who is taller than Rajesh but shorter than Anil?

Ans. Satish.

4. From the given alternative words, select the words which cannot be formed using the letters of the given word.
INCONVENIENCE?

Ans. CONSCIENCE.

5. If DEAN is written as NOKX, how NEED be written in that code?

Ans.  XOON.

English Questions

1. America was _________ by Columbus.

Ans. discovered.

2. He shows great ability _________ Mathematics.

Ans. In.

3. The boys ______whom I was playing are all my good friends.

Ans. with.

4. ___________ can be no excuses this time, students.

Ans. There.

5. Octopuses are mostly shy and _____ harmless to human beings.

Ans. Generally.

 

We’ll keep updating you with more questions. KEEP Visiting Us 🙂

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.